30.10.19

Επιμορφωτική συνάντηση ΠΕ07 Νομού Πιερίας

Στις 23 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης η επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής του νομού Πιερίας.

Εκπαιδευτικοί τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απ'όλο τον νομό συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές και να ενημερωθούν σε σχέση με διδακτικές προτάσεις για τη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας.

Κεντρικό θέμα ήταν η διδασκαλία της ξένης γλώσσας μέσα από τα ήθη, τα έθιμα και τις γιορτές της χώρας, όπου ομιλείται η γλώσσα που διδάσκεται. Από τη ΣΕΕ ΠΕ7 Κωνσταντίνα Χρυσανθοπούλου παρουσιάστηκαν προτάσεις σε σχέση με τη δημιουργία διδακτικού υλικού, αλλά και με την ενσωμάτωση των τεχνών, όπως η ζωγραφική, η ποίηση, το τραγούδι και το δρώμενο,  στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας.
Στη συνέχεια έγινε εισήγηση από τον ΣΕΕ Αειφορίας του 3ου ΠΕΚΕΣ, Δρ. Αθανάσιο Χαρίση, με θέμα "Ο γάμος του παππού και της γιαγιάς", όπου  ο κ. Χαρίσης υπέδειξε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν οι 17 στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη στο μάθημα της ξένης γλώσσας, έχοντας ως άξονα την οικογενειακή ιστορία και τα ήθη και τα έθιμα.

Ο χώρος της βιβλιοθήκης ήταν ιδανικός για την ανταλλαγή των απόψεων και την παρουσίαση των διδακτικών προτάσεων.


Γύρω από τα τραπέζια οι συνάδελφοι αντάλλαξαν ιδέες σε σχέση με το υλικό που παρουσιάστηκε.

Keine Kommentare:

Kommentar posten

Ich würde mich freuen, deine Meinung zu lesen!